استاد محسن قرائتی
اشاره:
وظایف شیعه در برابر حضرت بقیة الله (عج)، بر دوگونه است: وظایف فردی; وظایف جمعی . برخی از کارها، بر عهده ی افراد است و بعضی از وظایف، بر عهده ی نهادها و سازمان ها و تشکل ها .
نوشتار حاضر، وظیفه ی مردم و مراکزی مانند حوزه و مساجد و تکیه ها و صدا و سیما و عقیدتی - سیاسی نیروهای مسلح و . . . را شمرده است .
اللهم وانطقنی بالهدی والهمنی التقوی (1)
اللهم کن لولیک الحجة بن الحسن، صلواتک علیه وعلی آبائه، فی هذه الساعة وفی کل ساعة ولیا وحافظا وقائدا وناصرا ودلیلا وعینا حتی تسکنه ارضک طوعا وتمتعه فیها طویلا . (2)
پیش در آمد
مراکز دینی درباره ی حضرت مهدی (عج) چه کارهایی می توانند انجام دهند؟
من، برای پاسخ دادن به این پرسش، مراکز مختلف را در نظر گرفتم و برای هر یک وظایفی را نوشتم . نام این مراکز، چنین است: مساجد و تکایا; عقیدتی - سیاسی نیروهای مسلح; صدا و سیما; منبری ها; مداح ها; سازمان و دفتر تبلیغات; نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها; اوقاف; حوزه های علمیه; و مردم .
وظایف مردم
نام حضرت مهدی (عج) را ترویج دهند .
در قرآن آمده است:
«. . . یا لیتنی اتخذت مع الرسول سبیلا» . (3)
در این جا، «سبیلا» به طور نکره آمده است . مردم، در روز قیامت، هیچ چیز ندارند جز این که می گویند: «ما، اسم بچه مان، حسن و حسین بود .» و همین نخ باریک، این ها را نجات می دهد . این «سبیلا» یعنی یک راه بسیار مختصر، مانند همین که نام پسرش را «مهدی » می گذارد .
نگویید: «نام برادر من، مهدی است و برادر خانم ام مهدی است، بنابراین، من نمی توانم نام پسرم را مهدی بگذارم .» ! چه طور اگر برادرتان تلفن و تلویزیون و فریزر داشته باشد، نمی گویید، دیگر من نداشته باشم؟ ! چه اشکالی دارد که در همه ی خانه ها، «فاطمه » باشد، «مهدی » باشد؟ !
موقوفات برای امام حسین علیه السلام و حضرت ابوالفضل علیه السلام زیاد است، ولی درباره ی قرآن و امام زمان (عج) زیاد نیست .
برای کتاب هایی که مربوط به امام زمان (عج) است، کسی بانی شود، مثلا، چند هزار جلد کتاب بخرد و به افراد بدهد یا این که یک سری کتاب بخرند و ارزان تر بدهند .
حدیث داریم که اگر چیزی می خواهی برای بچه ات بخری، شب جمعه بده که او با کلمه ی جمعه و یاد امام زمان (عج) آشنا شود .
حدیث تکان دهنده ای دیدم . امام فرمودند: «من، روزی صد بار شما را دعا می کنم .» . خیلی بی انصافی است که آقا، روزی صد دفعه ما را دعا کند، ولی ما یک «اللهم کن لولیک » هم نگوییم!
معلم از دانش آموزان بخواهد یک انشا برای آقا (عج) بنویسند . ما، در ستاد اقامه ی نماز، سه سال است این کار را می کنیم . امسال، ششصد هزار انشا نوشته بودند .
هدیه ها و چشم روشنی ها، کتاب هایی درباره ی امام زمان (عج) باشد . هدیه ی هر کس، کتابی مطابق نیازش باشد .
این ها، نمونه ی کارهایی است که مردم می توانند انجام دهند .